valami elveszett
valami elveszett elhagytad elkeverted valahol
kaparászod mintha régi meszelt fal rétegei alól
az ágy alá gurulhatott amikor az üveggolyók
hálójában enzimje mérgével emészti keresztespók
kisöpörte porszívózta leporolta jó anyád
rátoltad a szekrényt mikor átrendezted a szobát
iskolaköpenyed zsebében felejtve ottmaradt
mosógép alján lyukacsos ringy-rongycafat
semmivé tűnt már az első csóknál talán
jó esetben az ikszedik szeretkezés után
leborult a porcelánvázával és szertetörött
főnöki íróasztal sarkán aláírásra vár a többi irat között
hatályát vesztette szemétkosárban ad acta
tetején hamu és csikk kávézacc alatta
visszanyelted megalázva mint tehetetlen dühöd ismét és ismét
cifrán égrekáromkodtad töménynek lenyomtad kifújtad füstként
olykor-olykor ráakadtál meglelted keresetlen
nem állt össze a kép félrelökted nem is volt kezedben
most már tudnád keresed kutatod de elveszett nincs nyoma
nem is tudod létezett-e vagy nem is volt soha
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Magyar Napló, 2003/8