Két gramma
(Happygramma)
Boldogszik szivem így, hogy végre megírtam e verset!
Mennyire gördületes ritmusa van neki, nézd!
Páratlan sorom, ím, hat lábon fut, kicsi hangya,
s hexameterre felel kéthegyü pentameter.
Írj te is ílyeneket hát, nagy-nagy-néhanap, ókor-
ókor, és elhiheted, ily happy léssz magad is!
(Depigramma)
Jaj, mire jó ez a sok-sok ókori cifra baromság?
Ó, verslábszagu mű, ó, görögös locsogás!
Írj inkább szabadon, ritmustól nem lekötötten!
Haggyál békibe˝ már! Disztichonok... hülyeség.
Hogy lehet írni ilyet, ha tudod, nem messze a véged,
hogyha tudod: hamarost megfele dögleni kell?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.