Ilyesmik érdekelnek
Ahogy az öregedés reggelente
még a régi húzódzkodás, s még
a régi fekvőtámaszok közt csak mint
enyhe kialvatlanság jelentkezik
az talán azt a titkot ígéri, amit
a hadastyán szó jelent, ez volt
a még hadra fogható öregek neve.
Görgey a hadinapló bejegyzése szerint
friss fejsebbel, átvérzett kötéssel is
nyeregbe szállt, hogy ütközetét személyesen
vezényelje le. S kilencven évesen
állítólag zárni kellett előle a cselédlányokat.
Botrány-botrány hátán. Végül már
mindenki szégyelte magát a családból
csak ő nem!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.