Mária, figyelj
talán Koppányért kiáltsunk.
István, … a bánatát !
hová küldted a népet ?
a nagyobb fele mit vétett ?
talán kell az együtt.
nem így, holnapi másként.
nem lesz, … miért, … ez nem.
kárpáti rabszolgaság, fizetség.
István, most imádkozunk.
hozsannát, emlék hozsannát.
még sincs igaz szellem-király.
nincs, igaz országló, igaz ország.
koppányolók is kellenek.
holnapután ezredév mondja.
… most új kenyér, … most alkotmány.
ünnep, soha tiszta, kié, s minek.
csak bámul mindenki, üressé.
hallgat. … kik ünneplik ?
ájtatos, manós, lapos.
már mások országa, … Mária !
István, szólj ! tedd tetted !
ezt ne !
… Mária ! … Mária !
(2006.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.