Babylon pusztulása
Isten akkor két szemét behunyta
arcába fröccsent bár a vér és a sár
a meddő vitákat végleg elunta
de eltűrte a Gonoszt ki köztünk jár
nem kellett hozzá ezeregy éjszaka
nem kellett más csak közöny és félelem
s al-Rasid földjén keresztesek hada
ült tort s ásott sírt a csüggedt értelem
nem Hammurappi törvénykezett ma itt
s kívánt szemet szemért
a bűnt fedezte
s a világ gyermekkorának álmait
feszítette vandál horda keresztre
s ott hol tavaszra vérrel jött a tél
Seherezádé csak holtaknak mesél
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Magyar Napló,