Csend
Ó, síri csend! Ó nyugalom!
...mert gondolkodni, ha mer
gondon bajon, tétlen nagyon.
Árral szemben képtelen
erőfeszítésnek csak ott,
ahol egy kis fény dereng,
lenne haszna s nem ártalom
az osztályrésze, amelyet
karon fogva, sőt, csíp nyakon,
nem eresztve, bár lenne
kedve, segítve hatalom.
Csapkodjon csak jó hangosan!
Csapkodjon csak hevesen!
Fröcsköljön a bősz habokban!
Fröcsköljön! Mert szeretem,
szeretem, ha úgy kínlódik,
szeretem, mert életjel,
mint miután ragaszkodik,
cserben hagyja életkedv.
Kedvetlenül csapkod tovább
mostmár csak az életjel.
Elhal az is és a zajok.
Ünnep készül, meg a csend.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.