Az olajfák alatt
A ház mögött az olajfa alá
Nagyapám ácsolt asztalt és padot
Ebéd után ott űlt le nagymamám
Csak pihent, vagy újságot olvasott
Ha vendég jött, őt is ott fogadták
Az olajfa hűs lombjai alatt
Tán a szívüket is odaadták
S örültek, hogyha sokáig maradt
Gyermekként sokszor náluk nyaraltam
Szedtem a bogyót, megmásztam a fát
Mindent szabad volt, és csak hallgattam
A beszélgető felnőttek szavát
De mikorra én is felnőtt lettem
Mostanra csak az emlékük maradt
Sírjukban nyugszanak mind a ketten
A temető olajfája alatt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.