Bonsai
Tenyérnyi tálka, finom ívű, s benne nő
Parányi fácska: ezüstszínű kis fenyő.
A parkban járva épp ilyent látsz – nagyra nőtt,
De a szobádba nem viheted úgy be őt.
Milyen varázslat hozta létre e csodát?
Erdei tündér változtatta át a fát?
Nem volt itt tündér, nem kellett a varázslat,
Mégis e kis fa díszíti a szobádat.
Évekig óvtad, ápolgattad egyre csak,
Amíg kis fává cseperedett fel a mag.
És most, hogy itt van, s a tálkába belefért:
Ez a hálája gondoskodó szívedért.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Bonsai Magazin, 2000