Dőlnek a hírek
árva világunk
rom-boruló
tornyairól,
gyűl-öl a titkos
indulat, itt most
sarokba temetve
az ész, meg a szellem:
nincsen apánk,
anyánk is oda,
testvérem lám
a gyilkos ölőt
kapja fel éppen.
Új viharát - és
nem sivatagnyit -
kavarni sötétül
a felleg
sorsami hajtja