járólapok
1
szándékaim, mint a rossz tüzek
néha hetekig nem nézek tükörbe
átvállalom a szomszéd-macskák
etetését
aztán elfeledkezem róluk
2
elképzelem magam valaki másnak
szürkére havazott táj szélén
egy gőzölgő ház
ablakán átzuhanó tekintet
próbálja magát kivonni
a megfigyelésből
3
benyitni magamba olyan
mintha istent látnám
vendégül
feloldódom az ürességben
4
mielőtt megbeszélnéd magaddal
hogy mit tudsz
elmondod
félsz attól, amit tudsz
5
beszélsz a hitről
felcsavarod a lámpát
hogy még jobban kirajzold vele a sötétséget
6
„legyen hát ez az
az út
ami bezár”
van valami morbid abban
amikor belehasonlik az ember
önmaga idézésébe
ráadásul így pontosan azt jeleníti meg
amivel eredetében csak próbálkozott
7
nézek valamit a tévében
valaki magyarázkodik valamiért
a tisztázódás mértékének arányában
növekszik bennem a rosszhiszeműség
8
„vannak pillanatok
amikbe szeretné az ember belezsúfolni
a visszamenőleges életét”
lehet, hogy nem pontosan idézem
de most
ahogy rámkulcsolódtál
most pontosan így érzem
9
„álmokat dédelgettem egész életemben
azt nem mondhatom
hogy teljesült belőlük bármi is
de örülök, hogy voltak”
van mire visszaemlékeznem
10
valami koppan
vagy reccsen itt fölöttem
nehéz eldönteni
a hang
érlelődik bennem
míg csendet nem farag belőle
a beomló tető
11
felértékelődnek látomásaink
mármint azok a
---többnyire vakon képzett--- képek
amikre hagyatkozva
ítéleteket mondunk
12
sűrűsödő
indulatforralta képek ezek
a fogyatékos tisztánlátás
paradigmáival
mint a
szabadság igazságosság
társadalmi vetületeiben
az állandósult joghézag
13
ítéleteket mondunk
mindenki másról
és csak ritkán vesszük észre
hogy ítéleteink-
ben
ott tükröződik
felvarratlan arcunk valósága
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.