Vízrajz
Anyám vérében világít az izotóp,
A kontraszt-anyag: ami volt.
Erek vízrajza a monitoron.
Hallja, hogy: "csak az az izom",
S hogy "rendellenesen", meg "általában",
És, hogy "kevesebb oxigént kapott..."
Minden szó megcsapja, mint az áram.
Zúg a füle. Mellkasában méhrajok.
Kiástam egyszer egy gyurgyalagodút,
Pedig tudtam: elhagyott. Mit tanult
Meg akkor az a gyerek? Hogy az út
Visszafelé hosszabbnak bizonyult?
Ahogy azóta is minden, s mint
Anyám állapota: romlott; javult.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Alföld, 2002/10