magam-fel-felé
1.
Hullámzó neonfény
az üres mozgólépcső fokokon.
Csak én utazom rajtuk,
csak én vitetem
magam
(fel-)
felé,
a fény felé fel,
gondolatban.
2.
Mindeközben zokogok a WC-ben
csendben
versen,
zuhanok
a versben,
és vizelek ernyedten oda, le és Élet
és Irodalmat olvasok,
és szarok az Életre, az egészre,
aztán szarok az Irodalomra, a részre.
Hát ma már minden megjelenhet?
A Lichthofunk fala befagyott tenger,
rajta totyogó Krisztus-alak, Istenember.
3.
Enyhe tél.
Enyhítő körülmény.
Semmi s ég.
Libabőrlepel.
4.
S miközben távozik a salak/anyag,
messze-messze, fenn a tetőn,
az odafent fészkelő,
láthatatlan anyagalambok búgását hallgatom.
2.
Tudod, néhány óra múlva az Alföldre utazom
vonaton. Utazik velem minden halottam, le,
lassan a fülkébe sem férnek már el.
Én meg nem a legjobbak közül való
vagyok, csak a lehetőségeim szerint.
De igyekszem azért. Hidd el. Majd belehalok.
Csak a körülmények. Meg ugye minden ellenére.
Meg, hogy nem volt minta. Az élet egyre zavarosabb,
marad az irodalom.
És bámulnék, hogy elmúlok, ki
az ablakon. Éjjel. Magamat.
Gyí, vasparipám! Rajtad a holnap hőse,
vagy ő se. Gondolom. Most veszem észre.
Nem nekem találták ki anno
ezt az egészet.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.