Nem értem
Fél liter pálinka egy óra alatt
a lányom zokog a kisszobában még
nincs egy hónapja hogy öcsém meghalt és
most te is félt hogy engem is elveszít
pedig elveszített kilenc évre és
biztos sokszor kivánta hogy inkább én
se legyek kilenc évnyi folyamatos
alkoholmámor tömény borzalma a
reggeli rosszullétek a hajnali
halálvágy a kéz megállíthatatlan
remegése napok amik kiestek
életemből visszahozhatatlanul
a filmszakadás felidézhetetlen
órái töredékes emlék-szilánk
szörnyűséges átivott éjszakákról
lehetetlen helyekre eldugdosott
üvegek szétesett arc a tükörben
kék foltok ismeretlen eredetű
vérző mély seb a könyökömön azért
a delírium valamilyen csoda
folytán elkerült. Szigetvár iszonyú
messze volt még azon a délutánon
amikor helyetted a mentős vette
föl a telefonod és szenvtelenül
közölte az ön édesapja meghalt.
Amit most sem értek: tényleg muszáj volt
ezt előre megmondanod nekem?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.