Röppce
Röppce
A viaszváros sárga főterére értem.
Ez már megint egy másik szagú föld.
Felette méheim százezrei szívdobogva járnak,
s ahogy a többféle nektár ízei,
a dolgos nappalok végül összeérnek.
Nekem mézel a Világ ezentúl vasárnap!
Az erdősávban vadcseresznye
kisleányok, talpig fehérben
homlokukon szalag .
Tiszták .Ünnepelnek.
A méhes ládaszerelvény
egyforma vagonjaiban
maradt maroknyi nép,
a kivilágítatlan léputcákon.
Az anyát körbeveszi udvara,
eleséget nyújtanak át neki,
nyalogatják.
Mire zenitre hág a nap,
kamra bölcső rendben találtatik.
Az aknázomoly pedig,
kénes lap füstjével végképp elűzve.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.