úgy látlak magamban
mint távoli tudósítót
kimerevített képen telefonálsz
halvány mosolyba merevedve
de hangodról élő közvetítés
a képbe meztelenséged nem illik
az enyémbe a némiképp
takaró takaró
forrongásokról tájékoztatsz
leinformálhatatlan informátoraid
meg nem erősített jelentése alapján
a rezsim szétesőben
halottnak hitt operatőröd vagyok
sebesülten veszem az adást
a diktátor téged akar
és bennem él