A híváslista vége
Filip Tamásnak
A hívó fél hallgat, s te hallod
amit nem hallhat más, csak
két egyszerre hallgatózó.
***
Odébbállnál legszívesebben,
de ha már elkezdted, ki tudná
helyetted abbahagyni.
***
Mondataid kettős értelme dörren,
mielőtt elrejtenéd a célkereszt
elől a tárgyat.
***
Összeszedetlen gurulsz szét,
apróvadra szánt sörét
a keményre taposott havon.
***
Torkodat még kaparja
– vesztettél, győztél, egyre
megy – a torkolattűz.
***
Látható csak a menekülő
nyúl arabeszkje, amit a papír
hónyoma őriz olvadásig.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Magyar Napló, 2007/2