Idõ
Két kísértet
Egy nyolcvan szobás észak-angliai kastélyban
Akár hetente is találkoznak
A bongó folyosókon vagy a teremnyi ebédlőben
Vagy jobb esetben kétnaponta
Ilyenkor paroláznak
És egy jó tea mellett elbeszélgetnek
De
Egy lakótelepi lerobbant, elhagyott lakásban
Mo.-n
Két kísértet jó, ha
Évszázadonként találkozik
A gyerekszobában vagy a háromoldalú ebédlőasztalos
Főzőkonyhában
Ilyenkor sem köszönnek egymásnak
Csak leemelik arcuk elől a maszkot
Mint amikor az urak kalapot emelnek
A hársfaillatú korzón
A két kísértet egymásra mered
Mert mindkettőjük arca helyén
Naplemente
Örök mozdulatlanságban
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.