A laktalan, újsággal, s éggel
Átmelegedni túl kevés ennyi
hír, jó lenne mindet eltüzelni
fazekam alá való olvasatlan
könyör-levesem olvad abban
rontson a lángja a lárva betűre
elszenesedve se bája, se bűne,
engem melegítsen izzása a szónak,
a felét megtartom most takarónak
simuljatok körém ti jó lapok,
Gutenberg csúcsra járatott
itatós papírja "bunda nincs itt"
borul az év végén rám mindig
kannás bor muzsikál ereimben
már csak képzeletig melegít fel
de túlélni vajmi kevés ily' fagyot
még fél-aléltan fel-fel vizslatok
az égre, röppenő tüzek, csillagok
játékában eszméletem veszítem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.