DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2810 szerző 36274 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Petz György
  Arany - Kertben
Új maradandokkok

Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (ll)
Pálóczi Antal: Száz hét magány
Ötvös Németh Edit: a kór házában 2
Filip Tamás: Mormoljuk együtt
Wesztl Miklós: Pizzafutár (jav.)
Magyar Anita: Halálra kész
Farkas György: ALVÁSGYAKORLAT (l) (jav.)
Petz György: Ellenpontok
Szakállas Zsolt: FELÜLET-AZONOSÍTÓ szürrealista kispróza
Natalie Danaisz: **
FRISS FÓRUMOK

Nagyító 3 órája
Tiszai P Imre 4 órája
Sági Ferenc Dénes 4 órája
Köves István 5 órája
Ötvös Németh Edit 5 órája
Gyurcsi - Zalán György 6 órája
Tóth János Janus 7 órája
Kántor Zsolt 8 órája
Vezsenyi Ildikó 8 órája
Boris Anita 1 napja
Czékmány Sándor 1 napja
Ketykó István 1 napja
Farkas György 1 napja
Kosztolányi Mária 2 napja
Bak Rita 2 napja
Pálóczi Antal 2 napja
Varga Árpád 2 napja
Filip Tamás 3 napja
Faopál 3 napja
Natalie Danaisz 3 napja
FRISS NAPLÓK

 Baltazar 3 órája
Héderváry Luca 3 órája
A tükör és más prózák 4 órája
nélküled 4 órája
Minimal Planet 5 órája
Hetedíziglen 6 órája
Játék backstage 7 órája
enigma 8 órája
Jó, ha a vége jó 9 órája
Conquistadores 11 órája
mix 11 órája
leállósáv 18 órája
Bátai Tibor alkotói naplója 1 napja
Zúzmara 1 napja
Sorrento 1 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Páli levelek
Legutóbbi olvasó: 2019-06-13 07:08 Összes olvasás: 14024

Korábbi hozzászólások:  
108. [tulajdonos]: az égbolt kiadó vagy eladó2012-10-03 17:07
Ez a történet - részemről - lezárult, Hőlgyeim és Uraim. Köszöni a napló az olvasást.

Olvasói hozzászólások nélkül
107. L. Gy.: elismerésem2012-10-01 16:27
Én is újra olvasgatom e Naplót, és mondhatom így az események tükrében nagyszerű, magasszíntű irodalmi értékeket képvisel minden sora.

Olvasói hozzászólások nélkül
106. Bolyong-Ó: grt2012-09-25 16:17
Ez egy remek, jól szerkesztett Napló Uraim. Nincs szégyellni való rajta...

Olvasói hozzászólások nélkül
105. Kajdi Károly: új sztori2012-09-21 17:23
Pali bácsi újra kinyitotta " bűvös szellemtelen szelencéjét", időszerű lesz(?) e remek Napló folytatása, mely mellesleg a Dokk legremekebb írásait tartalmazza. Vicc, vagy valóság, ki tudja, talán ő maga sem, hisz készül "valódi" doktori cím megszerzésére, ami úgy indul, hogy már most tele van ellentmondásokkal...

104. [tulajdonos]: 43.2012-04-01 19:12
Negyvenharmadik levél - hivatkozás

Anyám, Schmitt Pál!

http://www.youtube.com/watch?v=PcrIhyYwu74

Olvasói hozzászólások nélkül
103. Zöld-ár: örökzöld2012-04-01 13:02
Most örül a Fidesz (reng-rejtve)és örül az összes ellenzéki párt (ugyancsak rang-rejtve)és persze szégyenkezik a "nem...zet" (rang nélkül) mert a "nagyobb" (bár nincs nagyobb) horderejű ügyekről elterelődhet ez az éles figyelem és lehet lőni, lődözni (persze okkal és joggal) ezt a nagy vadat (ami persze önmagába szűkült), aki se lát, se hall. Azt nem mondom, hogy nem beszél, sőt az a baj, hogy beszél zöld (doktoriról )ségeket....Ilyen ország vagyunk. Sajnos.
Egy jó dolog akad. Olvasni e szellem-teli tetemre hívást itt a Naplóban.

102. [tulajdonos]: 42.2012-03-29 20:21
Negyven teknő

Ne keseredj el, Anyám,

ha Viktorina maholnap lapátra tesz. Mert hiába voltál te hülye – már megbocsáss -, hogy átlásd utólag előzetes tetted viselendő, és nem csak viselhető következményeit, mármint mint! köztársasági elnök, unokahúgod vagy barátnéd, már elfelejtettem, ki is, sokkal okosabb nálad, eleitől fogva magában bízott, és átlátta a butaságodat. Most hát lapátra kerülsz, mert erköcsni tökét lehet kovácsolni be, lőled, ím: megvártuk a törvényességi vizsgálatot, ami megáll és lapította, et citera, hogy. S levonózzuk a végmegkövetkeztetést: demokrácia vagyon, neked menned kell. S te még csak le sem mondhatsz, mert attól pártunk és népünk nem gyarapodna. Erköcsni hulla leszel, mint mondtam, viszont a füzetésed megtarthatod. S számít-e neked ennél több és mismás? Ne keseredj el, Anyám, ha esetleg szűkölődni volnál kénytelen mégis az eljövendő hónapokban, én húsvét után albérletben lakom, és ha nem is szívesen, de magamhoz fogadlak, mert milyen lenne, ha egy olimp! ikon kukázna. Ezt valóban és ténylegesen sajnálnám. A történeted viszont nagy tanulságos az utókornak: kár, hogy oly’ gyorsan robog az idő, évszázadokkal előzi be és meg magát, nagy kár, hogy elfelejt. S ha másért nem is, már ezért megérte elnöknek lenned: ideiglenesen habár, de tanulságos voltál, hála pártunknak és Nekend.

A kulcs a lábtörlő alatt lesz. A Te:

Angyal Kád

101. [tulajdonos]: 412012-03-29 19:19
Negyven1edik levél

Anyám, Schmitt Pál!

Tegnap írtam Neked privátban egy levelet, hogy mit nyilatkozz, ha kérdeznek. Kicsit bántott, hogy nem tettél idézőjelbe, és még csak meg sem lábjegyzeteltél, de aztán rájöttem, hogy úgy tartalmilag, mint ahogy formailag igazad van, hiszen a nyilatkozatod legalább tíz százaléka önálló végkövetkeztetés, illetve hozzátoldás is. És mégis, a büszkeségem nem engedi, hogy ne közöljem az eredeti szöveget, amit én, azaz én írtam, a lábjegyzet:

Elfogadom a végkövetkeztetést, ami gyakorlatilag arról szól, hogy tartalmilag és formailag megfelelt az akkori követelményeknek. Legjobb tudásom szerint írtam ezt a dolgozatot, azt kívántam vele elősegíteni, hogy a magyar társadalom is megismerje, hogyan kerülhetnek föl, hogyan kerülhetnek onnan le. A legjobb tudásom szerint, ugye. Nem lehetett mást csinálnom, mint követnem, és ehhez igénybe vettem természetesen minden rendelkezésre álló. Nem mulasztottam el feltüntetni a végén, ezér ezt fontosnak tartom, és nyilván, akik megítélték a munkámat, ezt számításba vették. Örülök, hogy Magyarországon működik a demokrácia, örülök, hogy nincs kettős mérce, örülök, hogy az elnökre is ugyanúgy vonatkoznak a szabályok, mint bármely más magyar állampolgárra. Hozzáteszem: nem zavar ez az ügy, kicsit hosszú volt, örültem volna, hogyha Rám is vonatkoznak azok a szabályok, ami úgy hangzik, hogy az ártatlanság vélelme, de most, hogy pontot teszünk a dolog végére. azt mondhatom, hogy a munkámat változatlanul alázattal és szorgalommal fogom végezni, betartva az Alaptörvény Rám vonatkozó előírásait. Egy pillanatig nem gondoltam, hogy lemondok. Nem azért választottak a Köztársaság Elnökének, mert húsz évvel ezelőtt milyen kisdoktori dolgozatot írtam, valószínű más egyéb kvalitások miatt, én változatlanul a munkámat felelősséggel végzem, az elnöki munkámat, és ez a végkövetkeztetés számomra egyfajta elégtétel, hogy akkor is igazam volt húsz évvel ezelőtt. A legjobb tudásom szerint. És most is úgy vagyok vele. Ehhez nincs mit hozzátennem.


Na, szóval ez volt, Anyám, Schmitt Pál! Ügyesen betanultad.

Angyal Kád

100. [tulajdonos]: 40.2012-03-29 18:51
Utánam a vizözön: 40-dik levél

Anyám vagy nem Anyám, Schmitt Pál!

Na, mast mán a csap is belőled folyik. Mer hiába nem volt tőke a menyasszonynak, azér mégis ki merte végül mondani asszót, hogy pöcs. Nem szép szó, de végül is, be, látom én is: van, akire mondani lehet, így, hogy: Te Pöcs. Depersze nem Rád, Anyám vagy nem Anyám, Schmitt Pál, mindezen csak elfilozofémálgattam, újungarusul. Má tele van Veled a könyvtár. Úgy halóm a hirekböl hogy, nem lehet kővekni a hírekedt. Be vallóm, a kitilolando fregvencifikát halogattam, de nem ám beleléptem a klubba, csak ugy, féfülel. És otan halottam, jaj, nagyon megijetdem, hógy valaki el akarja veni, vidi, nna, szoval vicsi, az apanázsodat, ha sérülékenységböl kifakadolag, esetleg erköcsnileg lemondanál. Ne hadd Magad, Anyám vagy nem Anyám, Schmitt Pál! Aj! ánlók Neked egy kösz! tes mególdást, mer edigís szűk, és séged is votata nácsomra: mongy le a kizsdoktóri cimröl, mer az, Magad is móntad, semifélefajta elönyelnyal nem jár, pénzbe se kifüzetödö, viszont tarcsd meg magad jol és nagy ravaszul. Monnygy le a köztásrasági elnöki cimröl is, deviszont ne ijegyj meg, mer azónal vedfel a Ma Gyarórszág Elnöki Álomföje cimet, és megmarad a kecske, a káposzáta is jollakik.
Na, miccósz, mit kinem talántam?

Belédbe vetet bíz alommal, a Te:

Angyal Kád


99. [tulajdonos]: 392012-03-28 20:12
Harminc9dik le vele!

Kisdoktóranyám, Schm, Itt P Ál!

Halom, mekgkérdeszted, le? kért-ed az ipé cimemet a szergesztöségtöl, mer gyanakocc, hogy nem én vagyok, aki belöled fakatt, pedig el! híhetnéd, hogy Te szűltél Engem, Kisdoktóranyám, Schm, Itt P Ál! S ne tagaggy meg. Viszont ha nyóm oznál, fel hat almázom a Tízszelet Szergesztögéget, hogy aggya meg nyúgottan az IPÉ cimemet Ne Kend, mer abol Klára et Diszkvalifiké megláthatod, hogy Angyal Kád ir Neked, csak az apar á! tusod nem gyözi észel. Nem baj, legyen enél éhes eb, aki amikor nem halad a karaván, nem úgat. Szoj a Szöcsgéz-á! nak.
Naszoval, Kisdoktóranyám, Schm, Itt P Ál! Ara szeret nénálak mekkérni, hogy miútán a Szerkeszkasztanőség eltürrte, hogy rollad nállam nekül senki se nede szollyon, vondd visza az apaná Zsukot, ne részesicsd álami támogatapatásban üket, mer elhiznak zsirosra, mi kőzben birálgatnak iten verseket, amik úgy-e? nem! Rolad szolnak. Hát hogy történhet meg eben az órszágbann, hogy nem irnak rolad Csasz Tuskád, csak festeni vanak méltok rá iten az em berek, kaméleont oszlop tetejire, de leg alápp megököritetek Téged és harcos utodpárteygéníséegedite is, majd egy Jób korban elhejezik, zük a Pantenombana, ahova nagy mozileozomeumot csinálunk Nekend és Űz! lett társaidnak.
Eszembe jutót egy TERV! Utaztasuk ki a kór mányt a balkánra,re, nézenek kör ül, mijjen ál apotól úralkodnak ót! Sakk ór beláthatová lesz, hova jutótunk.
Az a jel szavam, hogy nebáncsd a Magyart! S a Magyar Nyelvet legföképelem ne! Erösödjetek, izmosodjatok! Kérlek, Kisdoktóranyám, Schm, Itt P Ál, lekközel eb eröl tarcs elő! Adást az érint tett ifjuságnak, akik + becsülnek, szeretve tíztelnek Té Ged, mer Aki! hal, ja, az ér! Ti.

A Te

Angyal Kád.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2019-06-05 10:21 lista
2019-02-11 10:51 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-06-17 23:17   Napló: Baltazar
2019-06-17 23:15   NAGYÍTÓ /Mórotz Krisztina:re: KJ/
2019-06-17 23:02   Napló: Héderváry Luca
2019-06-17 22:56   Napló: Héderváry Luca
2019-06-17 22:47   Napló: Baltazar
2019-06-17 22:17   új fórumbejegyzés: Tiszai P Imre
2019-06-17 22:02   Napló: A tükör és más prózák
2019-06-17 22:01   Napló: A tükör és más prózák
2019-06-17 21:59   Napló: A tükör és más prózák
2019-06-17 21:53   Napló: nélküled