DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2835 szerző 38292 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Németh Bálint
  Extrasystole
Új maradandokkok

Vasi Ferenc Zoltán: Csillagvágyak hajnallatig
Gyurcsi - Zalán György: rétegvers
Tóth János Janus: Ébredő berek
Zsolt Szakállas: FORTYOGÓ MESÉK ÁTITATNAK
Vezsenyi Ildikó: Kell nekem
Kiss-Teleki Rita: doboz
Szilasi Katalin: Elrejtőzve
Vajdics Anikó: Mozgásban
Pataki Lili: Talán majd Máté (javított)
Tóth Gabriella: Holnap
FRISS FÓRUMOK

Vezsenyi Ildikó 27 perce
Gyurcsi - Zalán György 1 órája
V. Szabó Mátyás 1 napja
Vasi Ferenc Zoltán 1 napja
Csurgay Kristóf 1 napja
Kiss-Teleki Rita 1 napja
Ötvös Németh Edit 2 napja
Bátai Tibor 2 napja
Gyors & Gyilkos 3 napja
Varga Árpád 4 napja
Tóth Gabriella 5 napja
Farkas György 5 napja
Tóth János Janus 6 napja
Kosztolányi Mária 7 napja
Cservinka Dávid 7 napja
Bara Anna 7 napja
Szilágyi Erzsébet 8 napja
DOKK_FAQ 9 napja
Karaffa Gyula 11 napja
Szilasi Katalin 14 napja
FRISS NAPLÓK

 Sáfély 37 perce
Minimal Planet 2 órája
A vádlottak padján 5 órája
az univerzum szélén 8 órája
ELKÉPZELHETŐ 12 órája
nélküled 18 órája
A HÁRMAK 1 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 1 napja
Bátai Tibor 2 napja
Zúzmara 2 napja
PÁLÓCZI - SZABADVERSTAN II. 2 napja
Hetedíziglen 2 napja
Bara 2 napja
Luca 3 napja
Baltazar 3 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: törmelék
Legutóbbi olvasó: 2023-03-21 10:22 Összes olvasás: 20668

Korábbi hozzászólások:  
226. [tulajdonos]: Hivatástudat2023-03-12 19:38

Ez a baj azzal, ha eleget alszom két nap egymás után: lesznek gondolataim. Most például azon jártak ráérősen és meg-megbámulva a rendelkezésre álló tényeket, mint ahogy az ember séta közben teszi, szabad idejében, de rohanás közben soha, hogy ha tudom, hogy mi az, ami megbetegít, s mi lenne jó a testemnek-lelkemnek, miért választom mégis mindig az előbbit, s miért nem fér az utóbbi az időmbe bele.

S hasonlóan ahhoz, mint mikor séta közben az ember észrevesz egy kékre festett kaput, egy rézkilincset, a rügyeket a fákon, vagy az égnek feszülő ágak alakját, amit sietve nem lát meg, egyszerre ott volt előttem, a szemem ütötte ki a megoldás: amibe lassan belepusztulok, azt úgy hívják, hogy hivatástudat.

Ez betegít meg, kényszerít rá, éri el, hogy azt válasszam, abba törődjek bele, ami nekem nem jó, akkor is, ha az már olyan káros, hogy a testem üzen: ne tovább.

Nemcsak az érzés, mert az pszichológia, azt még helyre lehetne hozni. Hanem a TÁRSADALMI ELVÁRÁS. A gyakorlatban ez nemcsak áldozathozatal elvárása a nagyobb, közösségi jóért (“gyermekeinkért”), hanem a végenincs, határanincs önkizsákmányolásé is. Zokszó nélkül.

Ez az, ami megnyomorít és megbetegít. Ironikus módon kizárólag azokat, akikben van ‘hivatástudat’, azaz hajlam az áldozathozatalra és a közösségi célok, mások (pl gyermekek) jóllétének a saját jólléte elé helyezésére. És hogy nagyon is létező a társadalom részéről és sulykolt a társadalmat vezetők részéről ez az elvárás, az is jelzi, hogy abban a pillanatban, hogy a pedagógus ezt megsérti, szóvá teszi az ingyenmunkát, méltánytalanságot, rögtön ALKALMATLAN lesz, hisz aki panaszkodik, abban nincs nincs hivatástudat, (s a gyermekeket sem szereti).

Ezerszer leírták, hogy hivatástudattal nem lehet kenyeret venni a boltban, s próbálták elmagyarázni, hogy attól még, hogy meg szeretne valaki élni a fizetéséből, nem jelenti azt, hogy ne tanítana szívvel-lélekkel. De ez is, meg az érvelési hibák kimutatása is csak védekezés, ami a problémát változatlanul hagyja. Az pedig nem más, mint hogy hivatástudatot elvárni eleve TISZTESSÉGTELEN.

A hivatástudatot mint fogalmat, mint elvárást sürgősen törölni kellene a szótárakból és az emberi elmékből. Mert itt a neoliberális késő kapitalizmusban semmi mást nem jelent, mint elvárt megfizetetlen önkizsákmányolást. Nemcsak a pedagógusoknál, az orvosoknál is, ápolóknál is, minden szakmánál, ahol felmerül.

A nagyobb jó, a köz java sem sérülne, ha hivatástudat helyett szakértelmet, lelkiismeretességet és tisztességet várnánk el. Igaz, akkor ezeket már nem lenne olyan egyszerű nem megfizetni. De “gyermekeink” semmit nem vesztenének vele. Sőt. Egy jobb, élhetőbb világot nyernének.

225. [tulajdonos]: jav[tulajdonos]: új jogviszony2023-03-03 21:29
meghosszabbíthatja a tanévet július 15-ig - s ez esetben a szabadságok kiadásától is el lehet tekinteni
a tantestületek 50%-a lehet óraadó tanár.

Ez utóbbit, aki kitalálta, nem látott még belülről iskolát. Azt a rengeteg láthatatlan ingyenmunkát, ami az egészet még mindig úgy-ahogy összetartja, a nem óraadók végzik. 50%-os csak órát leadó és ilyesmit nem vállaló munkatárssal egy iskola nem működtethető. Vagy csak úgy, mint az új trend szerint a kórházak, hogy csak bizonyos helyeken és napokon lehet szülni. Pl egyes osztályoknak nem lesz osztályfőnöke (sem). Na, bumm.

224. [tulajdonos]: új jogviszony2023-03-03 21:17
Az orvosok bérét legalább rendezték a jogfosztás mellé. A pedagógusok csicskák, nekik elég a totális szabadságvesztés.

"Pár változás a törvénytervezetből, amit 8 napig emailben véleményezhetünk:

eddig a pedagógiai programot a nevelőtestület fogadta el, mostantól csak véleményezi
eddig az éves munkatervet az iskola készítette, mostantól az igazgató és a fenntartó fogadja el, a nevelőtestület csak véleményez
az igazgató a fenntartó jóváhagyásával meghosszabíthatja a tanévet
az egyházi iskolákban a tanárok alkalmazásánál nem lehetnek világnézeti és hitéleti elvárások
a tanulók fegyelmi bizottságának tagja az igazgató, a fenntartó delegáltja és a nevelőtestület képviselője
nincs kötelező továbbképzés és Ped II
megszűnik a kötött munkaidő, valamint az is, hogy a munkaidő 65%-ában rendelhető el tanórai és egyéb foglalkozások megtartása
kikerül a törvényből a Nemzeti Pedagógus Kar, az előmeneteli rendszer, a Pedagóguskártya
az intézményvezető nem gyakorol munkáltatói jogokat (az önálló költségvetéssel rendelkező intézményeknél sem)
a nevelőtestület nem dönt az SZMSZ, pedagógiai program elfogadásáról, a tanulók fegyelmi ügyeiben, a továbbképzési tervről, az éves munkatervről.
az országos mérésekről a miniszter dönt
ha túl sok a sztrájkoló, engedetlenkedő, a diákokat átirányíthatják más iskolába
tanítási év közben is át lehet alakítani bármit, iskolát bezárni, indítani, tanulócsoportokat átszervezni
a napi munkaidő maximum 12 óra, hetente maximum 48 óra
lehet digitális tananyag a tankönyvjegyzékben
nincs többet garantált illetményalap és pótlékok" (N. G.)

Elképzelem, ahogy a rabszolgatartó írásbeli véleményeket vár a testcsonkításos motiváció kapcsán. Rabszolgák: ne! Rabszolgatartó, oké, nem mondhatod, hogy nem kérdeztelek, mielőtt elkezdjük. Unió is adhassa a pénzem, mer jó csóka vagyok, egyeztetés volt, ugathattak, azér nem üttetttem le a fejüket..

Olvasói hozzászólások nélkül
223. törmelék: jav[tulajdonos]: torlaszok2023-02-06 19:12
*elől (Nehogy eltorlaszoljam.)

222. [tulajdonos]: torlaszok2023-02-06 19:11
Tegnap túl beteg voltam istentiszteletre menni, ilyenkor - a Covid óta- a Youtube-on keresek aznapi evangélikus istentiszteletet felvételről. (Korábban, mint nagymamámvalaha, mikor már vak volt, rádióban hallgattam meg a közvetítést, olyan felekezetet, ami éppen volt.)
Tegnapi a pilisi evangélikus gyülekezetet találtam meg. Az evangélikus istentisztelet vége felé van egy rész, mikor a gyülekezet együtt imádkozik a tisztelendő vezetésével, aki az oltár előtt állva, afelé fordulva mondja előre, hogy ki és mi mindenért könyörög a gyülekezet. Itt tartunk, mikor egyszer csak ezt hallom: "Imádkozunk a pedagógusokért." Meghökkentem, mert nem vagyunk tipikus szereplői ennek a könyörgésnek, a betegek, gyászolók, magányosak, haborútól sújtottak szoktak könyörgés tárgyai lenni. De egy pillanatra átmelegedett a szívem, mert tényleg nagy kínok késeivel játszom mostanában, az anyagi helyzetem meg egyre kétségbeejtőbb.) De nem terheim viseléséhez kért erőt számomra is a lelkész, hanem a következőt mondta:
"Könyörgünk pedagógusainkért, hogy ne torlaszolják el tanítványaik elöl a tudást."

Hát, hogy eltorlaszolnám, hogy miattam nem jutnak hozzá, eddig még soha nem jutott eszembe.

221. [tulajdonos]: árulás, haza2023-01-16 20:09
Azóta kiderült, hogy pontosan mit vágott az igazgatónk fejéhez az országgyűlési képviselő úr a Karácsony előtti az igazgatói vacsorán, mikor válaszát meg sem várva a sárga földig lehordta az "iskola sztrájkja" (valójában tanítási időn kívüli élőlánc) miatt. Azt mondta neki, hogy ezzel az iskola hazaárulást követett el, s hogy ezután "jól megnézhetik magukat a tanárok, mert semmit nem fognak ezután kapni, mert ő nem fog segíteni."

Ma a Góg és Magógot tanítottam és Párisba beszökött az Ősz.

220. [tulajdonos]: oktatás2023-01-09 19:25
Kis színesek az oktatás világából.

Öcsém az ELTÉ-n oktató. Ő meséli, hogy nekik szólt a dékán, hogy behívták a Minisztériumba, s elrendelték, hogy nem lehet online vizsgáztatás, hanem jelenléti vizsgáztatás legyen. Ugyanakkor azt is kiadták, hogy mennyit kell a rezsin megspórolni. Egy akkora összeget, amit csak online vizsgáztatással lehet.
Úgyhogy most hivatalosan jelenléti vizsgáztatás van, de mivel a szabályzat (azt hiszem az SZMSZ, de erre nem emlékszem pontosan) megengedi, hogy ilyen esetben is néhány oktató dönthessen úgy, hogy online oldja meg, ezért most az oktatók 90%-tól el van várva, hogy online oldják meg a hivatalosan kihirdetett jelenléti vizsgáztatáson belül. Ami szép még, hogy a Minisztérium mindezt nem adta írásba, csak szóban kérte a dékántól és a rektortól is, őket külön-külön behívva. Tehát tanú sincs.

***

2022. december 15-én az iskolámból többen tanítási időn kívül élőláncot hirdettünk az oktatás ügyével kapcsolatos aggodalmunkat kifejezendő, s hogy a 9 pontot megismerhesse az a vidéki közönség is, aki csak közmédiából tájékozódik. Sokan csatlakoztak hozzá más helyi iskolákból is, szép esemény volt.
Ahhoz képest viszont, hogy máshol a bőrüket vitték a vásárra emberek a polgári engedetlenséggel, vagy a tömegeket mozgató tüntetésekhez, ülősztrájkokhoz képest semmi.

Kapja is a vidéki pedagógus az ívet tőlük is, hogy szégyellje magát, hogy miért nem sztrájkol, miért olyan hülye, hogy nem érti meg, ez a hatalom csak az erőből ért, ha cserben hagyja a vidék a fővárost, majd levadássza a hangadókat és nem változik semmi. Szal miért nem sztrájkol, mitől fél, hisz már olyan szar, h nincs vesztenivalója.

Ezt és ami jön csak azért írom le, mert extra szarul érzem magam attól, ami ma történt, és a férjem sem áll mellettem, mert szerinte a Fidesz már olyan erős, h csak kinyíratja magát, aki bármit megpróbál vidéken. És lehet, hogy ki lesz moderálva, de azt többé nem lehet elmondani, hogy az ilyeneknek ott a Facebook, mert pont azért írom ide, névtelenül, mert a Facebookon nem tehetném, mert megbüntetnének engem és az iskolámat is.

Ami történt. Élőlánc előtti délután az igazgató köremailje, h őt 'nagyon magas helyről' felhívták, s semmiképp ne vonjunk be gyerekeket. (Eszünkben sem volt.) Este fél 6-kor a református főigazgató emailben csak nekem, hogy fújjam le az egészet, mert a célt elértük, már Pesten is erről beszélnek, mert onnan kapott ő, szintén nagyon magas helyről telefont. Egy iskolaidőn és iskola épületen kívüli élőlánc miatt! Mert református iskola, gondolom. Előtte már a 9 pontot is ki akarta heréltetni, mondván, hogy szedjük ki a megfélemlítést belőle, mert Magyarországon nincs megfélemlítés, hiszen kiállhatunk. Mire mondtam neki, hogy ha nem lenne, akkor nem kellene félnünk attól, hogy milyen következményei lesznek annak, ha kiállunk. Végül kompromisszumos megoldás született.

Zoomos megbeszélést hívtam össze a nyilatkozatunk aláíróinak (38 fő), h mi legyen. Nem fújtuk le, már nem is lehetett volna, és nagyon udvariasan megírtuk főigazgató úrnak, hogy számunkra most már lelkiismereti dolog, hogy kiálljunk. Elfogadta.

Ma viszont 30 perces eligazítás volt reggel. Az élőlánc után 4 nappal visszadobták az intézmény költségvetését, s el van várva, h 59 millió forintot spóroljon meg. A fűtésszámához egy novemberi rendeletben segítséget ígért a kormány, de mindmáig nem érkezett meg csak 19 millió forint, ami nem plusz pénz, csak vminek a kifizetését előrehozták. Most lobbiznak a református igazgatók, hogy mégis kapjanak fűtéstámogatást, de, mondja az igazgatónk, minden élőlánchoz hasonló megmozdulás ennek a sikerét veszélyezteti. Onnan is gondolja, mert az országgyűlési képviselő, akivel egyébként ő jó viszonyban van, a szünetben vmi hivatalos vacsorán az összes többi igazgató előtt lehordta őt a sárga földig az "iskola sztrájkja miatt", aztán reakciót sem várva faképnél hagyta. Szóval jogunk van véleményt kifejezni, de értsük meg, h nem rajtunk, a résztvevőkön fog ez lecsapódni, hanem rajta, meg a főigazgatón.

Amire felállt az egyik fideszes (párttag is!) kolléganő, h ő szeretne a képviselő úrral beszélgetni erről, mert az oktatásban BAJ VAN. És hogy az új teljesítményértékelés őt teljesen felháborítja.

De egyébként közben és utána is a nagy csendek, amiben nagyon sokak részéről a visszakozás van, meg gondolom annak hibáztatása, aki élére állt, tehát megint sodródom a perem felé, mert a legegyszerűbb engem kivetni. S ha ettől még nem érezném magam elég szarul, akkor ehhez jön, ami végül is nem újdonság, h nem bízhatok meg szinte senkiben, mert a leghangosabb kollégák két kapura játszanak. Nincs egy szilárd pont. Én a Kádár-rendszerben nőttem fel. Mikor már felfogtam miben, kiléptem a KISZ-ből, ahova egy megnyert matekversenyért jutalmul léptettek be. (Az egész matek-tagozat kilépett akkor, mi voltunk a lázadó osztály, külön értekezletet tartottak miattunk, szerintem jelentés is készült rólam. ) 1986-tól megtanultam a sorok közt olvasni a rendszerkritikát (is). 1989-90 eufória. Borzalmas volt átélni, mikor az a szűk levegő kezdett visszatérni. Én tényleg azt hittem, h magam mögött hagytam. Mostanra viszont már az van, hogy ami most eszi szét a lelkem az rosszabb, mint a nyolcvanas évek.

Vad indák gyűrűznek körül- ma tanítottam A magyar Ugaront. (Több könyvből szedtem össze a gondolkodtató feladatokat, s elszomorodtam, mert az egyikben volt egy olyan kreatív feladat, amiben a mai magyar valóságot kellett volna górcső alá venni. Ezt most lehetetlen bevinni órára, pedig pár éve, mikor ezt a könyvet írták, még simán belefért.)

Lehúz, altat, befed - mert én még lelépni se tudok 3 hónaponkénti onkológiai kontrollal. Be vagyok szorulva ebbe a meggörbedt időbe és hozzá kéne görbülnöm a férjem szerint, mert más választás nincs a nyomortól kőhajításnyira.

Igény szerint moderálható, legalább kiírtam.

219. [tulajdonos]: hagyomány2022-10-06 09:49
Nagy János írta 1911-ben a tanármozgalomról a Nyugatba:
"Tisza István gróf nem szereti a tanárokat."

A tanárok akkor is "kenyérharcot" vívtak. És akkor is megkapták a hazaárulás vádját ezért. Nem kisebb személyiségtől, mint Tisza István miniszterelnöktől, aki egyenesen Petőfi példáját vetette oda a tanároknak: lám, Petőfi éhezett, nyomorgott, szenvedett, de státusrendezés után nem kiabált.

(Forrás: PendulumBlog)

218. [tulajdonos]: interview2022-08-20 11:23
Csütörtök délelőtt állásinterjún vagyok a városkában, ami lakhelyemtől 25 km-re keletre fekszik. Kiegészítő jövedelem céljából, h a megemelkedett rezsit ki tudjam fizetni. Mivel azonban a főállásom viszont innen 50 km-re van, csak akkor áldozom be rá a péntek estéimet és a szombatjaimat, ha eleget fizetnek. Legalábbis ezzel megyek oda.

Van egy listám is, miket fogok kérdezni, de a kérdéseket feltenni nehéz, mert a nő, aki ennek az országos lefedettségű felnőttképző hálózatnak a helyi vezetője, locsog, illetve folyton bejövő hívásai vannak (Nagy lakásfelújítás van most nálunk, tudod!). Kiderül, hogy heti 4 órám lenne egy tömbben, vagy pénteken, vagy csütörtökön délután, egyben kéne tartani a 9-10. évfolyamnak. Mikor itt megkérdezem, hogy hány főről van szó, azt mondja, h vannak vagy 60-an, de ne aggódjak, mert jó, ha 5 megjelenik az órán, meg előbb-utóbb úgyis online oktatás lesz. Ne aggódjak, nem lesz szakmailag kihívás, felnőttek már nem képesek nyelvet megtanulni, egy mondatot se képesek felolvasni, jó, ha az érettségin azt a pár mondatot ki tudja nyögni. A tételeket mind megkapják, de nem képesek megtanulni, még z se, akinek segge van, de az írásbelin úgyis segítünk, és van egy tündéri érettségiztető kolléganő, övé lesz most is a 11-12. évfolyam, aki tudja, hogy melyiktől melyik három mondatot kell kérdezni.

2005 óta érettségiztetek, utoljára most júniusban. Ez az egész annyira nem stimmel, h muszáj megkérdeznem, h a rendes érettségit teszik-e le, vagy vmi mást. A rendeset, persze. De hát az nem egy téma, hanem 3 részből áll, 3 témakörből, a középső egy szituáció. Igen, mondja és a szeme se rebben. És ha 60-ból csak 5-en járnak be, akkor a többi hogyan halad? Felrakják az anyagot szkennelve Facebookra, onnan kinyomtatja, aki tudja, aki meg nem, annak kinyomtatja ő itt az irodában pénzért. Itt nincs ám szóbeli felelet, jut eszébe, s figyelmeztetően emeli az ujját, az órán persze beszéltetni kell őket, de nem tudnak beszélni, van amelyik el is sírja magát, egy mondatot em képesek angolul felolvasni, ez itt nem szellemi kihívás, értsem meg, ezeknek az embereknek a munkahelyhez kell az érettségi, ő nem várhatja el, hogy bejárjanak az órákra, vagy hogy megtanulják. Egyébként se tudnák megtanulni, van ugyan egy-két 20 és 30 közötti, de a többi ennél idősebb, ilyen korú embereknek már nincs nyelvérzéke.
Akkor mire kapnak jegyet? A facebook profilra feltesznek feladatlapokat, s azt behozzák kitöltve, s én azt javítom ki, s adok rá jegyet. Az online oktatás is ebből áll. Facebookra dokumentumok. Milyen könyvből tanulnak? Nincs könyv, majd konzultáljak kolléganővel, aki már évek óta csinálja, h miket szkenneljek be és rakjak ki Facebookra.
De ha a 9. és a 10. évfolyam összevontan van, értetlenkedem, akkor aki elvégzi a 9+et, az jövőre ugyanazt fogja tanulni? Úgysem fog belőle tudni semmit., söpör le. Én nem tudom, hogy kikkel van dolgom, micsoda sorsok, itt a munkahelyekről van szó, nem várhatunk el semmit, nem képesek rá. Aki meg igen, mert mondjuk a kéttannyelvűből bukott ki, annak azt szoktuk mondani, ne járjon be, mert csak azt tanulná, amit már úgyis tud. De ne aggódjak, biztos lesz olyan is, h majd senki nem jelenik meg az órán, akkor ő majd telefonál, h át se kell jönni, de a pénzt megkapom.

Megbízási szerződéssel? Igen, nem kell úgy megijedni.
Nem vagyok megijedve, mondom, csak másra számítottam.
Mire? Mondjam el.
Telefon, felveszi, felnőtt jelentkező vmire.
Én tanítottam korábban estin felnőtteket, de azokat sikerült úgy leérettségiztetni, hogy nem adtam ki a tételeket. (Meg nem csaltunk az írásbelin, de ezt csak magamban teszem hozzá.)
Itt nem fog sikerülni, szögezi le. De ha nekem ilyen lelki problémáim vannak, ő nem kényszerít semmire, és keres másik angoltanárt, csak azért engem hívott föl, mert Fruzsi mondta neki, h van egy angolos barátnője, akinek szüksége lenne pénzre.
Ez így van, mondom, mert nem tudom, miből fogom kifizetni a hétszeres gázszámlát, ezért meg is kérdezném, hogy jól gondolom-e, hogy milyen formában lennék foglalkoztatva és mennyit keresnék ezzel. Megbízási szerződéssel, s mivel a 9-10. évfolyamokat ő összevonta, ezért ez papíron 8 óra, amiből csak 4-et kéne megtartanom. És mennyit lehet ezzel keresni. Nézze, itt felnőttekről van szó, van sok cigány, pl egy néggyermekes cigány anya, aki az elsőt a 14. születésnapján szülte, de mind a négyet neveli! És ki akar törni. Hát én tőle nem várhatom el, h órára járjon. A pénzről viszont nem érdemes addig beszélni, amíg én el nem fogadom a feltételeket.

Tehát 60 fő? - kérdezem. Honnan tudjam, förmed rám, még most futnak be a jelentkezések.

IItt elrakom a noteszemet, bekattintom a táskám és teljesen megnyugodva azt mondom neki, h én nagyon szeretek embereknek segíteni, de igaza van, ilyen feltételekkel nincs értelme folytatnunk ezt a beszélgetést. Köszönöm a rám szánt idejét, sajnálom, hogy nem volt értelme.

Utánam jön a folyosóra és ragszkodik, h kezet fogjunk, mert ő azért nagyon örül, hogy megismert.

Olvasói hozzászólások nélkül
217. törmelék: kényszermegoldás[tulajdonos]: őszinte álláshirdetés2022-07-17 13:17
Kapcsolódó hír, h volt középiskolám, ahol 24 évig tanítottam, azzal került be a hírekbe, h fél évig úgy oldotta meg a sport órák (kadétoknak) egy részének ellátását, h egy korábbi boxbajnokot foglalkoztatott. Az illetővel csak az volt a baj, már azontúl, h pedagógiai végzettséggel se feltétlen rendelkezett, h köztudott volt róla helyben, h drogdíler. A jogviszony csak június végéig tartott, viszont Boxit most letartóztatta a rendőrség, mivel a házkutatás során drogot és 70 milliót találtak nála, az utóbbit egy fazékba rejtve.


Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2023-03-21 14:47   Új fórumbejegyzés: Vezsenyi Ildikó
2023-03-21 13:27   új fórumbejegyzés: Gyurcsi - Zalán György
2023-03-21 12:31   Napló: Minimal Planet
2023-03-21 09:23   Napló: A vádlottak padján
2023-03-21 09:22   Napló: Sáfély
2023-03-21 08:12   Napló: Minimal Planet
2023-03-21 07:07   Napló: az univerzum szélén
2023-03-21 02:44   Napló: ELKÉPZELHETŐ
2023-03-20 23:38   Napló: Sáfély
2023-03-20 23:13   Napló: Sáfély