Lázrózsák
1
Méreg-kórság csordul le torkomon
Melyre nincsen áfiumom
Égeti, marja minden csontom
Az én gyilkos kórom!
Testem láztól remeg
És ráz a hideg.
Gyötrődöm és őrlődöm
Míg Ő nevet.
Jöjj el!
Tégy magadévá!
Harmatcseppem, gyógyulásom,
Te vagy minden boldogságom
Egyetlen kedvesem
Gyönyörűm, édesem!
2
Égetsz, sanyargatsz
Édesem, Lázrózsám
Csókot adsz mérgezőt
És kínokkal telit
Simogatsz tüskés
Lehelet finom kezeddel!
Bódító illatod égeti torkom,
Mélybarna szemed
Gyötri testem!
Puha fehér bőröd
Sebeket fakaszt
Remegő lelkemen!
Beléd szerettem!
Nem engedlek soha.
Nem adlak már másnak.
Enyém vagy!
3
Kívántalak és te megjelentél
Finom virágom lázrózsám!
Hideg vergődő testemhez bújtál
Mellém az ágyba
Először fáztam. Jég futkosott hátamon,
De ahogy izzó kezed megérintett
Elöntött a meleg,
A kínzó fájdalom
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Álmok Apollónak