Deák-Sárosi László
EREDENDÕ SZÁNDÉK
Bár ez vágy, s a testé,
Nem ismer ilyet állat,
Hús és tudat között
Bonyolít ezer szálat.
Hajadba fonódik,
Begyűjti illatát,
Csókkal értelmezi,
S szánkon mint jel villan át.
Szemednek elhiszi,
Mit leolvas arcodról,
Forrón visszasúgja,
S hátulról átkarol.
Nyakadon észleli
Szíved ugró tónusát,
Melleden megpihen,
Nem vív, ha nem kell, tusát.
Vénuszdombod alatt
Minden izom megfeszül,
Érintés előtt már
Érzi, mint ég legbelül.
Lábaid követi;
Könnyed tánc ez a ritmus,
Melyben feloldódunk,
S mégis vad, mivel rítus.
Ha a te vágyad is
Több mint szükség és kellem,
Ki benned társra lel,
Anyagból kitört szellem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Parnasszus, Budapest, 2003/nyár Kötetben: (www.mek.oszk.hu, )
|
|
|