MOZIBAN
Csoda. Film. Fut a fény,
Szemeinkbe betörne, ha hagynánk.
Fura arc autón
Kanyarog, s dühe szimpatikus lesz.
Kikacsint, kibeszél,
Belelő nyomatékul a Napba.
Pihenünk kicsit; ő
Az a hős pali védekezik most.
Neki csillan a fény,
A világ szabadult veszedelme, a nőről.
Megakad szeme, és
Ez a fordulat, ím, a bokán túl
Soha nem jut; a nagy
Duma pillanatát kiteríti.
Noha tétlen ülünk,
S szerelem meg az undor a vásznon:
Jön a fény, jön az árny,
Ide ülne közénk, de mi védjük
Szerepünk, nyugalom,
De remeg bele térdem, a térded…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozinet, Budapest, 2005/május