A kincset jelölõ x
Az ágyon nélküled feküdni,
próbálni nem gondolni arra, hogy nem vagy
az az ijesztő végtelenség,
a műbőr garnitúra nem szusszan újra,
ha ráülsz, nem nyikorog majd alattad, ha fészkelődsz,
miközben a délutáni kávéd iszod, újságod olvasod.
Mert nem ülsz le közénk,
nem fészkelődsz már,
a feketédet mind megittad,
az újságodat pedig réges-rég lemondtuk.
Imádkozom, hogy érjen véget ez a szenvedés egyszer.
Hogy ne terjedjen tovább a rák a túlvilágra benned.
Leheletem szétáramlik a szobában, nem ütközik beléd.
Se a születésedet nem láttam, se a halálodat.
Éjjelente egy elrontott könyvet olvasok, ami a főhős halálával nem ér véget.
Én egy szereplője vagyok, a sok közül, akiket
a fokozhatatlan csúcspont után még téblábolni hagytak idelent.
Az ajtókon bármikor beléphetsz.
A könyv függelékében egy elszakadt térkép,
a másik felén van a kincset jelölő x.
Ott voltam, amikor elszakították és próbáltam
emlékezetembe vésni a hozzád vezető utat.
Nem emlékszem rád. Hiába
teszek rendet a szobámban,
te nem dicséred meg.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.