"Nyelvrács"
(a világhálón)
Rossz híreket kapsz, örülsz neki.
Ez azonban nem újság: már bõ száz
évvel ezelõtt szóba került Bécsben,
Fliess, Weininger, Freud és több ily tudós
ellenfél elme között, hogy a rossz
is örömet okoz. Weininger elõbb
plágiummal, azután öngyilkossággal
jeleskedett. Fliesst pedig, akit mások
is lenyúltak, paranoiásnak könyvelték
el. S ez még nem minden. Freudnak, aki még-
iscsak értõleg viszonyult a tudat mindkét
feléhez, neki meg az állkapcsa kezdett
el elburjánzani. Csúf szó, most tûnik
csak fel, hogy milyen ronda egy szó is
ez, és nem tudod jobbra cserélni... - ...Nem, még-
sem, az elharapódzni csak brutálisabb.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2001/5.
Kötetben: A fénytervezõ (Budapest, 2002.)
Kiadó: Árkád-Palatinus