Ballada a ház eladásáról
Egyik fortélyos, mint a róka:
Körülszaglászik, majd lecsap.
A nyílászáró jött kapóra.
Pereg a máz! Jön a huzat!
Az ajtórácshoz nincs lakat!
Csóválja fejét, s megy tovább.
Az ember, hidd el, nem mulat,
Ha el kell adni egy lakást.
Másik csacsog, akár a csóka.
Sört iszik, pogácsát bekap.
A gyermekekről van fotója!
Családi képekért kutat,
Oly közvetlen, mindent kiad,
Mert nálunk jól érzi magát.
A szükség nagy úr, visszatart,
Ha el kell adni egy lakást.
Beront, karján arany az óra,
Falakat, szekrényt tapogat.
Feje búbján sötét paróka.
Ott lepeger a vakolat!
Lépte döng, vén medve szalad,
A fürdőben szól: rossz a kád.
A hangulat elég vacak,
Ha el kell adni egy lakást.
Ajánlás
A sírás gyakran fojtogat,
Ne csodálkozz! Egy jó tanács:
Bízd másokra a kulcsodat,
Ha el kell adni egy lakást.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Mozgó Világ, 2005