M.M.
asszem rájöttem mért fáradok el itthon
ha itthon maradok mért jobban
mintha elmennék valahová házon kívül
mondjuk elmennék vásárolni vagy fodrászhoz
nem fodrászra már nincs pénzem
akkor csak sétálni a sarokig meg vissza
itthon ugyanis hogy legyen a bot kezemben
ha főzök vagy takarítok
hát nincs is soha a kezem ügyében
folyton elhagyom valahol
egyszer a fürdőszobában máskor a hallban
vagy a Borinál a szomszédban
mert hát két kézzel dolgozzék az ember vagy sehogy
márpedig ha utcára megyek
lábaim valamelyest tehermentesülnek
ellenben itthon asszem rájöttem mért
ne szépítsük a dolgot nyolcvanöt éves vagyok
és nem tudok bot nélkül rendesen járni
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom,