Akkord-futam
Czigány Györgynek
Jobb-e a sok iroda-lom
nekem, mint az irodalom?
*
Ki fáklya akar értünk lenni: tűz, örök:
fújja a szél - és már csak füstölög.
*
Lelkemet úgy ápolgatom:
nem csökkent ma árfolyamom.
*
Mint hó a földről, olvadunk.
Föld vagyunk csak, mit otthagyunk.
*
Havat gyúrni a sárból nehézkes.
Könnyebb sárrá tenni a fehéret.
*
Külön-külön bármit tehetünk.
Szabadok csak együtt lehetünk.
*
Úgy lehet jót adni...
Próbáld meg folytatni!
*
Nappali ruhát ölt e fény...
Ebből se lesz már költemény.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Fán függ a világ (Budapest, 2006)
Kiadó: Hungarovox Kiadó