Séta a nyíló tavaszban
Nyílnak a virágok, nyílik a tavasz.
A virágzó fák: tavasz menyasszonyai.
Korábban kopasz koronájukat
benépesítik a hazaköltöző madarak.
Arany harangszó úszik
a kinyíló égben,
mint jégtáblák
télen a Dunán,
de a bodros bárányfelhő-szigetek már
a nyári Balaton
fehér vitorláit idézik.
Tiszta az ég,
tükröződik a tó vizében,
mint egy őszinte gyermeki mosolyban
az ember ősi tisztasága.
Ilyen emberi arcú most a természet. -
Leszünk-e mi még valaha ilyen természet-arcúak?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Ezredvég, 2006/4.
Kötetben: Fán függ a világ (Budapest, 2006)
Kiadó: Hungarovox Kiadó