Június
Június
Szőke és igen dolgos legény
Teremt jót, biztatót s reményt
Elvetett élet magját őrzi
Életet ad és békét, ősit
Erdők, s mezők, aranyló táblák
Emberek, állatok, kik ezeket járják
Magukba szívják, Június könnyét
Júniusét, az éltetőét
Folyók és erek
Zöldellő és rejteket adó berek
Aranyló kalászú búzamezők
Testvérünknek integetők
Testvér ő, ki öcséi szemében
Bálvány és Isten
Testvér ő, kit köszönt Július a báty is
Pihenj, legyen ágyad puha selyem pázsit
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Írásaim