Május
Május
Május te szépség, te piperkőc
Harmatos, illatos gyerkőc
Éltetsz, virágot szórsz álmodó szemünkbe
Elmerülünk lágy ölelésedbe
Puha selymes simogatásod
Mosolyod vagy bánatod
Könnyed, mely áztatja a földet
Sugárzásod, üdve örömünknek
Virágos mezők, mosolygó szemek
Anyák, akik új életet szülnek
Gyermekek kik erőre kapnak
Örülnek, erdei lakók, vadak s madarak
Zöldruhába a fák öltöznek, sárgába a mezők
Pirosba, kékbe, pipacs selyembe öltözők
Ugrándozó gidácska, kótyagos vadmalac
Mindnyájunk számára Május, te vagy a malaszt
Keszthely 2005. február 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Írásaim