Duhajkodó
Duhajkodó
Testvér ő, a szélcsap, a kerge
Duhaj vágyait a világra eresztve
Csapongva küldi suhanc hadait
Ébredő életre
Testvér ő Április, kit szeret anya
A nagy természetet teremtő Atya
Nézi, féltő s kétkedő szeretettel
Inti jóra
Április a virgonc, a duhaj legény
Korcsolyáz a csonttá fagyott élet jegén
Suhogva, visongva, hívja a telet is
Nyargalászni kén
S a bölcs, nagy matróna
Hívja Májust, ki érettebb a jóra
Testvérként tegyen rendet
Holnapra virradóra!
Keszthely. 2005.02.09.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Írásaim