Isten, vagy Halál?
Isten, vagy Halál?
Ember ki fegyvert fogsz a vadra,
Ki az életet kéretlen, egyre-másra orozza
Ősi ösztönöd mély bugyraiból tudod é, mi jön világra?
A kéj mámora, avagy az ölés afrozidákuma?
Tudod é mi az, mi képtelen és mi az, mi érthetetlen?
Tudod é ki vagy te?
Isten, vagy halált osztó kényúr?
Mi végre vagy egyáltalán, mi van az életen túl?
Felbuggyanó fékezhetetlen ösztönöd
Mikor görbülő újaddal a vadat ölöd,
Mikor látod még szemében a legördülő fátylat
Megérinti é szívedet a bánat?
Őrjöngő idegtánc, birtoklás, siker
Tudod é, érzed é, a vadat tisztelned kell?
Nem lehet egy és ugyanaz, az ő szeméből pottyanó véres könny
És a mérhetetlen emberi közöny
Ha vadásznak vallod magad, s hordod ennek jelét
Soha ne feledd, a vad van önmagáért és nem az emberért.
Ha vadásznak vallod magad, s hordod ennek jelét
Ne légy Isten, tárd ki neki inkább szívedet, s hozzád az sem méltó,hogy a halál te légy!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Írásaim