A pubban
Papok a pubban
Lüktet a szó.
Papok a pubban
Hullhat a hó.
Sarokba dőlve
Alszik az altató.
Füstfelhőket jósol
A rádió.
Papok a pubban
Szürke csuhában
Papok a pubban
Fehér szakállban
-A fején találtam.-
Forró kávét
Kortyolgat a tél,
Havát se hallom mióta
Elmentél.
Most elment tél is,
Szél kutyáit leoldja a fákról.
Fehér stóláját, mindig odacsukja.
Bér munkáit lemossa a tájról,
Megint nem látom egy évig.
Elég hűvös fazon.
Fagyott százast hagyott az asztalon.
Papok a pubban.
Elpirkadt hajnalok
Romjain hallgatok.
Mellettem egy tálban zabpehely,
A szék nyikorog, az asztal felel.
Vegetálunk csak csöndesen.
Mellettem papok a pubban
Az egyik egy holt vitában
Bánatot ügyesen sörbe csen.
A rokkant nyugdíjas
A törött lábú széken,
Egy pohár vízre spórolt
Egész múlt héten.
Szemben egy digidagi donhuán
Zsírszegény arca,
Melyet egy filigrán blazírt lány
Ítélt kudarcra.
Feje köré ón glóriát von
A kezében gőzölgő lipton.
Hiába ő is itt van itthon.
Mérgünk a magány,
Kik itt ülünk mind ahány
Rezgő szemű, középszerű
Homlokráncos, ónglóriás
Kik átlátunk a füstön,
Át a zenén, át a falon,
Csapszéken, át a városon
Át a földön, az univerzumon;
Látunk lelket,
még el nem adott Hold-telket,
befőtt szerelmet
Mit csak egy valaki érez;
Minket a mindent látás mérgez.
A lemezen Edith Piaf
Énekel.
Sápadt pincérlányok
Tekintetében élő álmok
Edith Piaf hangjai,
A pubban meg egyre csak tovább isznak
Dionüszosz papjai.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.