Elsüllyedt ez is, mint annyi más
mint Atlantisz, s pár rossz szokás
Elveszett, akár a Paradicsom
S eltűnt, mint ladikom
a Bermudáknál hullna ködbe
Elmúlt, mint a tükörre
lépő délutáni Nap
s mi maradt
Akkor a barna mackó
pöttyös bögre s kakaó
jó szagú mese a kiságyon
volt még a nagy álom
Aranyos fénye megfakult
hideg kőpadlómra hull
mostanra már csak rom
ez volt a gyerekkorom