Pénzes vers
Nincs pénzem mondta egyszercsak
Cesario. Ez szokatlan volt, mert neki
általában volt ilyesmije.
Úgy érted, kevés pénzed van? kérdeztem
értetlenül, tekintettel az általános
állapotokra. Nem válaszolta. Úgy értem,
hogy nincs pénzem. Semmi. És kinyitotta
a tárcáját. Üres volt, egy nagyra nőtt egér
is elfért volna benne. De
Cesario nem tartott egeret. És pénze sem
volt. Én pedig dohányszempontilag
már hetek óta belőle éltem, így
problémája engem is foglalkoztatott.
Cigid még van? kérdeztem. Egy szálat
a kezembe nyomott. Gyújtott egyet ő is.
Csend volt, de csak kis csend,
elfért volna még a nagyra nőtt egér
mellett is könnyedén.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.