Téli könyvek
Hajnalig lapozni a tél könyveit,
amíg a fény átfolyik az ágak között.
Valaki álljon a franciaágy partjain
virrasztani, kaput nyitni a reggelnek.
Fürtökben lóg a fáradtság,
de a felhőkből kiolvasható néhány
éber mondat. Fel kell öltözni
egy könnyen hordható telet.
Ha kint megszólal az utca,
fagyott velőkön úszik át a szó
és egy mesteri ecset szőrszálai
megfestik a holnap kilincseit.
Vannak tájak a várakozásban,
télbe dermedt mezők fehéren.
Lakatlan nyarak omladékain
angyalnak öltözött varjak,
csőrükből roppanó bolygók
mélybordó vére hull. Idő a jégben,
nincs múlás, csak perchalál és
néhány itt maradt őszmozdulat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Helyőrség.ma,
Feltöltés ideje: 2024-05-20 16:21:26
Utolsó módosítás ideje: 2024-05-20 16:21:26