Jó volna
Jó volna árnyék lenni, mit felsóhajt a másnap,
jó volna mécses lenni a kezében másnak.
Jó volna égnek lenni, madárrajnak éden,
jó volna érme lenni a nincstelen zsebében.
Jó volna meleg lenni, hontalannak álma,
lédús gyümölcse lenni az elárvult ágnak.
Jó volna partnak lenni, óceánnak gyöngye,
felfedezők örömükben felcsendülő földje.
Jó volna színnek lenni, szivárványnak lánya,
hitetlennek megmaradó csalóka vágya.
Eltévedt hajósnak iránytűje lenni,
milyen jó is volna önzetlen szeretni.
De jó lesz csak csendnek lenni,
ha majd nem találsz a zajban,
jó lesz majd békéd lenni,
ha megérzed, hogy baj van.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2024-03-16 12:56:22
Utolsó módosítás ideje: 2024-03-16 12:56:22