Akkor talán nemet kéne cserélnünk
Oroszlánok, mindenhol, tüntetőn,
gömb-simára kopott sörényes fejjel,
oszloppal hátukon – így hűek ők;
nem hagyhatják: hát nem hagyták el posztjukat.
Ha valamelyikünk azt tenné,
amit soha, semmilyen módon nem tehet meg,
akkor talán nemet kéne cserélnünk.
Hogy te, vagy én, feminin elhivatottsággal,
akár Judit; hogy bal kezének ujjai
még gyengéden turkálnak a férfi hajában,
nem markol erővel belé, – míg jobbja
immár vérrel festett kardpenge csak.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Alföld, 2004/10