Betoppant régi-új szerelmem,
amint volt és amint lehetne,
betoppant hozzám régi-új
koszos balettcipőcskéjében
s egymásnak estünk mindjárt ágyamon,
fél-ájulatban vagdalkozva,
betoppant hozzám, régi-új
mint Lisszabon a földrengés után
koszos balettcipőcskéjében,
egymásnak estünk vagdalkozva
és felzokogtunk aztán ágyamon,
amint volt és amint lehet.