Cocteau után
Elég a steril vidékekből
éjtelen-naptalan, kell egy igazi
ország, ahol nap
váltakozik holddal
s hol évszakok múlnak
a maguk rendje szerint
amelyből kilépvén
az megint újra csak térkép,
lapozni szobám négy fala közt,
kanyargó vizek, városok pontjai,
hol igazi minden, igazi, igazi,
ahol igazi fák igazi
gyümölcsöket hoznak,
ahol igazi hó borít el igazi virágokat,
ahol a folyókban igazi halak élnek
és igazi madarak az égben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.