Rögtönzések egy dilemmára
1.
Már úgyszólván az alvás apám
egyetlen életfunkciója
csak azt éli amit álmodik
életben másképp hogyan is volna?
Fölébresztené az önzésem
s ha aludni hagynám az is önzés
önzőnek kell lennem mindenképp
döntésem így csak béna rögtönzés.
2.
Már úgyszólván az alvás apám
egyetlen életfunkciója
álmát éli s ha meg-megszakad
ébrenléteit eltitkolja.
Keltegetni most durva lenne
aludni hagyni pedig önzés
mi jobb neki — nincs jó csupán rossz
s nem kockáztathatok téves döntést!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-11-06 00:00:01
Utolsó módosítás ideje: 2023-11-06 00:18:39