Azonosítás
Érvényedbe került, hogy végül rátalálj.
Addig kerested, míg az ellenállásnál
már csak te lettél könnyebb. Egy pillehálón
fönnakadnál, nem hogy kusza szövevényen.
Miféle durva
renonsz az: megkerülve
a valót, rejtezkedésbe menekülni?
Legalább tudtad volna, mit kapsz cserébe
az alkuban, de te ingyen adtad magad.
Épp arra az üveggyöngyre ácsingóztál,
amely kezdettől nálad volt, és hiába
mondtál le mindenről érte — elgurult lám
az is, s a fény pótlékát sem érzékeled.
Csak szemed világáért nyerheted vissza
látásodat, csak féltve őrzött maradék
énedért lényednek teljességét.
"Lásd,
légy azzá, mert te vagy az". Ott állsz a fényben.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-10-30 20:42:37
Utolsó módosítás ideje: 2023-10-30 20:42:37