mindig félreértik
az elnyomatás évente ismétlődő mementói
arad meg november negyedike
eltérő forgatókönyvekkel
azon az őszön előbb a piszkos munka
azután ígéretek sem
ötvenhatban pedig folyton fogyatkozó
fogadkozások a vívmányok megőrzésére
a megtorlás eszkalációjának bevezetéseként
majd minden ígéret kimondatlan visszavonása
visszamenőleg is a hallgatás
közmegegyezéssé kényszerítése
a hóhér előtt akasztófákról beszélni
s a hitszegőket esküvésekre meg adott szóra
emlékeztetni sosem volt komilfó
különben is a hatalom mindig igazat mond
a hatalmat mindig félreértik
olybá tűnik ez a természete
azok a hódítók megtehették
hogy ne lelkesüljenek Kossuth temetésén
s ha a rend változott is azért
még jó ideig ugyanők diktálták
ezek a meghódoltak végül kénytelenek voltak
eltűrni renegátjaik jelenlétét a Hősök terén
nem hiába remélve hogy félig-meddig
másnap is beleszólhatnak még
akármilyen rendbe
azok legalább nem adtak okot nem is egy
újabb kölcsönös félreértésre
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2023-10-09 00:20:28
Utolsó módosítás ideje: 2023-10-09 00:35:43