BORDAKÖZI INVÁZIÓ
kicserélték a bőrömet,
épp a bordaközi invázión elmélkedtem,
s hogy miért kell teletömni madáretetőkkel a szivacsbálát,
záporoztak rám a hullaégetők,
az óra számlapján
firniszbe mártott ecsetek ólálkodtak,
a feketemacska megkarmolta az anyaméhet, kórosan sovány voltam a makrélák mellett,
mint kit gyalupadra fektettek a tarjagosak,
mondtam is nékik, a szótár nem azért kelepel,
hogy horgászati eszköz legyen, s a haloványságot nem sárból gyúrják
az étkezősátrak,
le kellett hajolnom, hogy ne ügethessenek át rajtam a vágányok,
kedvesemet szólítottam, de ő az izgatott fáklyák közt
motozott, a gobelinjén hemzsegtek a portfoliók,
még pengett a flexibilis szál,
az eszmetorlódásoknál nincs korhatár,
s az ellenállás jegyében a búvárruha becsíkozódik;
valaki azt súgta a fülembe, hogy ha kikezdek a zsarnokkal, a sarjadásom bitang lesz,
ekkor bebugyoláltam az artisztikus lírát egy pörge dombba, mert aki izzó kádenciával teniszezik, az kihívja a divatos fóbiát,
az alteregók jótékony közvélemény kutatása javában zajlott,
s a szőkeség szóra kampót asszociált a homlokszalagos,
kissé püffedt dekadencia.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-12-10 09:20:50
Utolsó módosítás ideje: 2022-12-10 09:20:50