A PONTGYŰJTŐ
A pontgyűjtő nem buggyant.
Álmában drótkefét lop az üdvösségnek,
álmában megmérettetik és a rakoncátlan zsilip alkalmazottja lesz,
mitől a papír zsebkendő kiszabadul leszíjazottságából
és széttöri a még beadatlan igazságszérumot.
Ha az eolhárfát tovább hajlítva
sikerül az akcióterve, felberreg egy csónak motorlapátja,
s ködbe takaródzik a lenyakazott kaktusz sarja.
Az akcióterve nem más, mint a hamis ékszerek akadályversenyét megszervezni.
Szükségeltetik hozzá: Egy cimbalom, kettő ajakrúzs és három
esőkabát, tekintettel a zivatarfelhőktől felbuzdult
égre.
A pontgyűjtő kutyaszorítóba került alumíniumlétrákkal kedveskedik
a rakoncátlan zsilipnek.
Óhajai szorzótáblákba kívánkoznak, amik a pénztárgépek cseréjét végzik.
Óhajai rostszerűek, amik nem tűrik, hogy kivételezzenek
a bálrizzsel.
Amikor is veszít fajsúlyából a lovas-rend és szárazra törölköznek
a plexiüveg elől szökő szidalmak, ő bemutatkozik a nyilvánosság
előtt a cseppfertőzés remek rúdtáncosaként.
A pontgyűjtő azért nem buggyant, mert hat rá
a kilincselők hontalansága;
lám, őt nevezik ki szúrós érzésnek a kék sellők halántékában.
A nép megszelídül a pontgyűjtő láttán, mivel ő a kegyvesztett
morzsák limitje; borzas padlása pedig a gyorsasági teszttel
összenő.
A nyakában hiába is keresnénk hamis ékszereket; a vállfák révén
megszerzett üdvösség
felfalta őket, miután alaposan kifáradtak az akadályverseny állomásain.
Ásónyélnél hosszabb, varratokkal spekuláló, döfd le a rózsafüzért!
- a pontgyűjtőre lázálmok mozija vicsorog, hiába dalárda jellegű
az azonosító kódja.
Hasadj fel, szentségtörés diója, mert olvadó viasz finanszírozza a konklávét! Erre a felkiáltó mondatra
már a pontgyűjtő is felkapja a fejét. Felvesz ő szívesen alkalmazottakat a lépfene
tisztogatására. -
Az égen torlódó zivatarfelhőket bántja a pénztárgépek cseréje…
Ő, a két kopírozás közötti felnőtt nekifog és beteljesíti a jóslatot,
miszerint a kreatív idomárok hologramjai hideglelést kapnak.
S mit neki a halál?
Hisz az adásszünet északi körgyűrűjére épült ő, aki csatát még soha nem vesztett.
Nosza, rakoncátlan zsilip alkalmazottja, tedd lehetővé a lehetetlent, mordulj fel, ha a kolduló
terpentint a sóvárgó aréna körbeveszi, tagadd meg az engedelmességet,
hogy esőerdők szorzatára taposs!
Terjeszkedési láz a törött nyelvcsont imahengereiben?
Rád lázálmok mozija vicsorog, miközben nem egyezel bele a romlott körcikkű varázsvesszők
kín kormozta gyarapodásába?
Rekeszizmok felhasítója, ki álmában drótkefét lop az üdvösségnek, kérlek, kísérj el a helyszínelő tankerekig,
aztán meg ellenpontozd a kurázsit!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-10-03 10:24:05
Utolsó módosítás ideje: 2022-10-03 10:24:05