Örömapa beszéde a várban
Ugyanaz a két monogram:
Dóra Dénes Dénes Dóra,
S egy-egy testvér áll mellettük.
Menyegzőjük két tanúja.
Így álljatok egymás mellett
Mindig! S mi is szövetkezzünk,
Hogy amit kell mind megadjuk,
S megtegyük, mit meg kell tennünk!
Kik most nincsenek a sorban
Magas égből néznek minket.
Hogy a lépcsőn el ne essünk,
Ők vigyázzák lépteinket.
Itt egyszer egy nagy királynak
Nem született kis királya.
Nektek szülessen! Mondtátok:
Sámuel lesz; ha lány: Sára!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-09-30 07:30:43
Utolsó módosítás ideje: 2022-09-30 11:39:15