álom
(egy Radnóti témára)
alszik a nád és alszik a nádban a hajnali álom,
alszik a zizegés és vele alszik a pára a fákon.
érleli magját a sötét, vízen köd gomolyog,
alszik a parton az erdő, benne a hangyabolyok.
odvában a mókus, több lúdcsapat itt a vízen,
mint fiatal lány; alszik a májusi-vágy szelíden.
alszik a fűben az Isten, nyugtalan álma nehéz,
arról álmodik éppen; nem lesz gondviselés.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-02-08 10:02:38
Utolsó módosítás ideje: 2022-02-08 10:02:38