Szakadás III.
Én nem azt a húszast loptam el,
amit alig feltűnően a polcra tettél, hogy csapdába ejts.
És akkora nagyvad sem vagyok,
akinek az elejtésével pózolni szoktak.
Szóval állj le ezzel.
Többet loptam el tőled a húszasnál,
és még csak észre sem vetted.
Jellemző: aprópénzekkel szórakozol,
közben hagyod hullára fosztani magad.
A vérem szívod, s közben te vérzel el.
Ki is dobhatsz az otthonodból,
nélkülem te leszel otthontalan.
Kész röhej vagy. A könnyeim potyognak, annyira.
Mire jó egy napfényes délután: kifosztani legalábbis,
semmivé tenni,
aztán az alkonyattal kifosztatni és semmivé lenni.
Minden dráma nélkül becsukni az ajtót,
s lehet elemezni, ki van bent s ki van kint,
de szerintem semmi értelme.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2021-12-06 22:46:22
Utolsó módosítás ideje: 2021-12-06 22:54:24