Bősz Miklós : Gasztronómia


 
2843 szerző 39284 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Dobos Krisztina
  Aki a kórházkertben lakott
Új maradandokkok

Egry Artúr: kést tart a kéz (Csontváry Kosztka Tivadar: Almát hámozó öregasszony 1894)
Albert Zsolt: Hátha*
Szakállas Zsolt: Így tűntünk el...
Szakállas Zsolt: mátrix
Szőke Imre: Ötven évvel később
Bara Anna: Apám útja - 2. verzió
Szilasi Katalin: A titok
Bátai Tibor: Hova lett?
Tamási József: másik Magyarország dűlő
Szőke Imre: Achilles orr
FRISS FÓRUMOK

Ilies Renáta 10 perce
Mátay Melinda Mária 14 perce
Nagyító 28 perce
DOKK_FAQ 34 perce
Szilasi Katalin 2 órája
Szakállas Zsolt 4 órája
Ötvös Németh Edit 5 órája
Gyors & Gyilkos 5 órája
Tamási József 9 órája
Szőke Imre 23 órája
Gyurcsi - Zalán György 1 napja
Egry Artúr 1 napja
Tímea Lantos 2 napja
Serfőző Attila 2 napja
Kiss-Teleki Rita 2 napja
Bara Anna 2 napja
Albert Zsolt 4 napja
Bátai Tibor 5 napja
Duma György 5 napja
Horváth Tivadar 6 napja
FRISS NAPLÓK

 nélküled 1 órája
Hetedíziglen 2 órája
útinapló 4 órája
Bátai Tibor 21 órája
Minimal Planet 23 órája
Készül az album 1 napja
az univerzum szélén 1 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 1 napja
N. D. S. L. (Vajdics Anikó) 1 napja
Janus naplója 2 napja
argumentum 2 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 2 napja
Párbeszéd a DOKK jövőjéről 3 napja
ELKÉPZELHETŐ 4 napja
Ötvös Németh Edit naplója 5 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK

Bősz Miklós
Gasztronómia

Járni éveket egy jó szakmát tanulni
Ülve padokban mesterektől jókat hallgatni
Kellő okitàs leteltén konyhán vizsgázni
Valós életben akadályt ugorva bóklászni


Edények alatt légyen tűzésség izzani
Alkotás ízeit folyton folyvást kóstolni
Blansirozni, posírozni tán párolni főzéstani
Fűszeresen esetleg diétásan hatás élettani


Reggelente kiváló kaja pikáns debreczeni
Sütve,töltve biza incsinklandó cukkini
Locsolni s olajozni legjobb anyag Monnini
Villára tekeredve al dante szaftos Panzani


Étekhez kortyolva Tokaji vagy Tramini
Tésztát főzve spagetti akár makaróni
Kitűzve célt kitartóan örökké véghezvinni
Ügyesnek lenni művet világnak közzétenni









Hagyjon üzenetet a szerzőnek!

Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólások

Hozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.

Feltöltés ideje: 2021-10-27 19:18:57
Utolsó módosítás ideje: 2021-10-27 19:18:57


Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2025-06-02 18:30 Jók
2024-05-30 08:23 l
2024-01-06 21:31 Sokadik
2023-07-15 16:45 Kosztolányi M. szerint
2023-07-10 12:57 Genovéva ajánlása
2022-10-13 10:07 lilis
2022-05-13 09:03 lili
2021-11-05 08:42 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2025-09-02 20:06   új fórumbejegyzés: Ilies Renáta
2025-09-02 20:01   új fórumbejegyzés: Mátay Melinda Mária
2025-09-02 19:48   NAGYÍTÓ /gaborferenctesch@gmail.com:újabb nagyítós/
2025-09-02 19:42   új fórumbejegyzés: DOKK_FAQ
2025-09-02 19:00   Napló: stund -ap kritika
2025-09-02 18:41   Napló: stund -ap kritika
2025-09-02 18:17   Napló: nélküled
2025-09-02 18:15   Napló: stund -ap kritika
2025-09-02 17:42   új fórumbejegyzés: Szilasi Katalin
2025-09-02 17:25   Napló: stund -ap kritika